Azad

azad Bez lažne skromnosti i pun samouveronosti kao MasterBoxer vlada Azad vrhom nemačkog HipHopa. Kralj rima, kako sebe često naziva, je još kao dečak 10'godišnjak dobio od svog rođaka iz Francuske , tačnije iz Pariza Breakdance traku i već sa 14 god. našao se ispred mikrofona sa tvrdim i direktnim stavom i rimama, baš kao što je i njegovo ukupno delo i rad.

'' Bilo mi je jasno već u pripremanju prvog albuma da moram ići korak dalje. Od ukupno 16 stvari sa prvog albuma samo 3 su bile klasične Punchline-numere, ostatak su priče sa ulice'' - rekao je Azad u jednom interviju. Azadov rodni grad je Frankfurt i pored velikih Skyskrapera i sedišta moćnih svetskih banki i trgovinskih centara Azad daje slike jedne drugačije priče ovisnika od droge i uličnih bandi iz Frankfurta. njegov prvi Label za koji je izdavao bio je 3p, Moses'a Pelhama.

Sa svojim roditeljima 1974 Azad dolazi u Nemačku kao izbeglica kurdskog dela Irana. Roditelji su mu bili politički aktivni ali ipak finansijski veoma loše stajali. ''Za reč socialamt (socijalno osiguravajuće društvo u nemačkoj ) - kaže Azad - čuo sam sa 4 godine. Bila je to duga borba sa ekonmskom krizom i sa kurdskim poreklom. Za drugu tursku decu bio sam brdski Turčin pošto oni nisu ni znali da Kurdistan uopšte i postoji. Rani kontkat sa HipHopom bio je odlučujući momenat. Tu je postojala jedna nova forma iskazivanja i umetničkog otiska koji nije svojstven drugačijim vidovima kulture''

Azad je oduvek bio zainteresovan za sport i po završetku škole imao je u planu da otvori boks klub ali je upoznao na košarci Mosesa i izdao svoj prvi album ''Leben'' za 3P. Kroz sve albume i tvrd bit provlače se teme i priče sa ulice. Sarađivao je sa Xavierom Naidoo, Cassandom Steen a 2004 otvara svoju izdavačku kuću Bozz Records i tako postaje i ekonomski nezavisan.

Azadova diskografija izgleda ovako:


Der Bozz - REMIX
VÖ: 08.12.2006

Intro
Der Bozz
Flieh
Mein Block
Phoenix
Peiniger
Frankfurt
Reflektionen (In Meinen Augen)
A.Z. Pitbull vs. Shmok Muzik
Skit
Kopf Hoch
Zahltag
Outro

Game Over
VÖ: 24.10.2006

Game Over Symphonie
Alarm
Streetlife
Krankfurt
Headbanger
Think Positive
Eines Tages
Wenn es dunkel wird
K.O.
Alles wird gut
Meine Zeit
Frieden
Weiße Taube
Sohn des Betons
W.A.R.
Mein Song
Stadtfalke
My Lifetime
Auge des Sturms
Game Over

Der Bozz
VÖ: 02.08.2004

Intro
Der Bozz
Flieh
Mein Block
Toni El Shout
Phoenix
Peiniger
Judgement Day
Reflektionen (in meinen Augen)
Blackout
Skit
Kopf hoch
Zahltag
Outro

Faust Des Nordwestens
VÖ: 28.04.2003

Intro
A
#1
Bang
Prelude Drama
Drama
Ehre & Stärke
Mc U Reen
Faust des Nordwestens
Prelude ?
?
Schmerz/Überleben
Mein Licht
Ruhe vor dem Sturm
Fickt euch