Game

Jayceon Taylor aka Game dolazi iz mesta gde je rodjen gangsta rap – Comptona.

Inache on je bivši gangster koji se posvetio repu nakon što je upucan 5 puta i tako ostavljen. Saradnja sa Dr.Dreom na debitantskom albumu dovoljno govori da je Game veoma ozbiljan.

Prvi album po imenu The Game vol.1 najavljuje dolazak jednog od najznachajnijih West Coast gangsta repera još od Snoop Dogga i ranije.

Sa gostima kao što su 50 Cent, Nate Dogg i mnogim drugim kao i producentima Dr.Dreom, Kanye Westom i Just Blazeom, ovaj album nam donosi istinu i duh hardcore repa.

“ Mnogo današnjeg repa je chisto sranje koje ne govori i ne znači ništa likovima koji žive u hoodu.“- kaže Game koji ima 25 godina i tetovažu od chlane grupe NWA Eazy E-a na desnom ramenu.

“ Svi repuju o nechemu ali u stvari ne govore ništa. NWA, Biggie, 2Pac, Snoop Dogg i Jay Z su likovi koji su onda nešto govorili, tada su Biggie, Pac i Eazy E umrli i to je zaista bilo strašno. Umalo smo dozvolili da rep nestane sve dok nije došao Eminem a posle njega i Fifty koji je ponovo probudio gangsta rep. Osecam da je sada došao red na mene”

Ono što Game, Eminem i 50 Cent imaju zajednichko je upravo Dr.Dre – jedan od osnivacha NWA.

“Najbolji trenutak koji sam imao u rep muzici je bio 2002. kada sam ušao u Dreov studio. On mi je tada rekao da je preslušao moj mixtape sa freestyleovima i da hoce da potpišem ugovor.“- kaže Game. “Dre je skoro 20 godina na vrhu. On mi je kao otac kojeg nikad nisam imao. Jedini idoli koje sam imao pored Jordana su bili NWA.”

Game nosi ovaj nadimak jer je stalno igrao basket, vozio bicikl, trchao i zezao se po ulicama. Problemi u porodici vezani za njegovog oca su doprineli da se u 3. razredu osnovne preseli u hraniteljski dom gde je bio sve do srednje škole.

“ Moje detinjstvo je bilo sjebano, ali se nisam razlikovao od likova koji su živeli u kraju.”

Chim se vratio da živi sa majkom jedan od njegove starije brace Jevon je ubijen.

Game je tada pocheo da sledi drugog brata Fase-a koji je bio chlan Bloodsa bez obzira na to što su živeli u kraju gde su se skupljali Cripsi. (Bloods i Crips su 2 najvece gangsterske grupe u SAD) Fase je pokušao da odvrati Gamea od gangsterskog života ali kada je postalo jasno da ce Game ostati gangster Fase je pocheo da ga uchi kako da preživi na ulicama.

Kada je Game 1999. završio srednju školu još jedan njegov brat -Charles je ubijen.

Inache Game je bio srednjoškolska košarkaška zvezda, pozicija shooting-guard.

Dobijao je ponude i besplatne školarine od nekih Collega ali nije hteo da nastavi dalje jer je vec uveliko pocheo da se bavi kradjama automobila, dilovanjem droge i pucnjavama.

Njegova majka ga je tada izbacila iz kuce. 2000.godine Game i brat se sele u blokove obližnjeg grada i nastavljaju da diluju. Njihov uspeh u dilovanju je smetao mnogim rivalima. Oktobra 2001. Game je bio sam u stanu kada je neko pokucao na vrata, Game je otvorio i tada je bio upucan 5 puta i jedva je preživeo. “To je bilo najvece iskustvo u mom životu. Ovo zvuchi ludo ali cenim to što mi se desilo jer bi sad vec bio mrtav. Svako ko je upucan i preživi se oseca veoma srecno.”

Game je odluchio da prestane da se bavi kriminalom i pocheo da razmišlja o tome da postane reper. Poslao je brata da kupi nekoliko najboljih albuma kao što su Dre-ov The Chronic, Biggy-ev Ready to Die, Reasonable Doubt od Jay Z-a, Death Certificate od Ice Cube-a, Snoopov Doggystyle, All Eyez On Me od 2Paca i sve albume od NWA i Kool G-a. Te albume je preslušavao oko 5 meseci i pocheo da repuje. “ Mixovao sam sve stilove i tako sam došao do svog stila. Zbog toga mnogi misle da zvuchim kao da dolazim sa East Coasta, bez obzira što repujem o Westu.“ Tada je njegov mixtape stigao do Drea i Game je dobio ugovor.

Game se nada da se svrha njegovog albuma nece shvatiti drugachije.

“Ja govorim svoju prichu, ne govorim nikome da puca i diluje drogu. Dok sam se ja time bavio, radio sam to jer nisam mogao ništa drugo, imao sam 4 sestre i starijeg brata.

Jeli smo chips za Thanksgiving Day. Kad sam uzao pištolj u ruke to sam uradio jer mi je život bio u opasnosti. Ako ne želite to da chujete onda nemojte ni da slušate moj album. Ja ne slavim život koji sam živeo zato što ne želim da se nekome to desi. Ja sam samo obichan chovek koji je odrastao u Ghettu i želeo više od svega da iz njega izadjem-kaže Game.

“ Dao sam sve za ovaj album, to sam ja. Uživajte u njemu jer je ovo poslednji put da ga ja proživljavam. Sledeci album ce biti o tome kako živim sada.”

The Game Single "Let’s ride" Album "Doctor's Advocate" [ pre toga single “it’s ok” ] . Album izasao u produkciji Dr.Dre’a , Game jedan od repera sa west coast’a koji je imao ponude od koledza za skolarine jer je bio odlican kosarkas ali tada je vec bio duboko u svetu kriminala, upucan je 5 puta i preziveo, posle toga se posvetio repovanju i mixtejpovi su dosli do Dr.Dre’a koji mu je ponudio aranzman.

Game je tek pocheo.....