Warren G @ Provera Mikrofona

Warren G
Warren G je rođen 1971. godine 10'og Novembra u Long Beach'u i tamo je i odrastao!Kolekcija koju su posedovali njegovi roditelji imala je izuzetnog uticaja na sam kasniji rad i Warren'ov muzički stil ! Posle zajedničkog rada sa Nate Dogg'om i Snoop'om osnovao je sopstvenu grupu koja se zvala "213" , tu je on došao u dodir sa raznim vidovima kriminla na ulicama(pljačkama i ostalim prestupima )!To je vodilo otvaranju dosijea za svu trojicu zajedno! Od njih trojice najpoznatiji je postao prvo Snoop Dog koji je potpisao ugovor sa Death Row Record'som i tako istupio iz ove trojke! Međutim Warren'ov polubrat Dr. Dre došao je do jedne demo trake njihove grupe i bio jednostavno oduševljen beatom koje se tu nalazio!
Muzika je bila izgrađena ya komforno slušanje a ne ya brzinu!:)Možetei sami da pretpostavite kuda je to vodilo...


1992 Worren se mogao čuti sa albuma Dr. Dre'a Chronic!Ali apsolutni proboj u rap industriju i liste širom sveta doneo mu je album "Reagulate...G Funk Era"! LP je briljirao sa laganim west coast pesmama ! Sa njima je uspeo da se popenje do Billboadr lise na mesto 2 ! Ovaj njegov debi album doneo muje platinast tiraž , svestke turneje učestvovanje u filmovima i neke numere na soountrackovima ! Yahvaljujući uspehu uspeo je da otvori svoj sopstveni label i kome je angažovao i podržavao mlade umetnike sa ulice ! Dve godine se potom ništa nije čulo o Warren'u ! On se vratio sa albumom "Take a look over yur sholder " ! Whats love gatta do with it en I shot the sherif postale su ultra popularne stvari koje su obeležile ceo jedan period tih godina!Ja se baš sa nostalgijom sećam tih pesama jel to je bilo malo više od same muzike koja je mogla da kreira mišljenje generacije 90'ih okrenute crnoj muzici kao altenativnom kulturnom izboru ovde u komplentno izolovanoj i zacamentiranoj Srbiji tog vremena ! Grešim li...*lol*

Sa trećeg albuma " I want it all" koji je izasao 1999 godine bilo je dosta izvođača koji su gostovali na albumu recimo : Snoop Gogg , Kurrupt , Daz Dillinger , Mack 10 ...Singl I want it all ponovo je postao svetski hit! Warren je ponovo krenuo svojim putem bez previše osvrtanja na prošlost ! Njegov četvrti i pre svega poslednji album zove se " Return of the Regulator " je po mnogim mišljenjima i najbolji album koji je izdao ! Tu se izdvaja singl " Yo Sassy Ways " u kome je predstavljena ponovna reunifikacija grupe 213 ! Stara ekipa na okupu !