Boby Digitall

Vec neko vreme se prica da se Wu Tang imperija raspala i da vise nikada nece stati na noge. Method Man snima filmove i priprema dugo ocekivani treci album, Raekwon je nedavno objavio The Lex Diamond Story, Ghostface priprema debi za Def Jam, Ol` Dirty (Dirt MvGirt) zavrsava album za Roc-A-Fella, dok su GZA, Inspectah Deck, Masta Killa i U-God zauzeti svojim solo projektima. Jedan od razloga za propast Wu Tang moze da potrazi i u regrutovanju svega i svakoga i stavljanju svog imena na njihove albume. Mnogo osrednjih albuma je izaslo pod pokroviteljstvom Wu familije i to je doprinelo slabljenju njihovog imena.

Izgleda da se jedino RZA trudi da se Wu Tang ponovo popne na tron. On je regrutovao Northstar, grupu koju cine Meko The Pharoahe i Christ Bearer, u nadi da ce mu oni pomoci u misiji. Medjutim ispostavilo se da to nece biti tako lako i da je potrebno mnogo vise truda.

RZA je stavio svoje ime na album iako je odradio produkciju za samo cetiri pesme. Najbolja od njih je Red Rum koja je inspirisana dancehall muzikom. See Me i Destiny su blago receno ocajne. Izgleda da se RZA Northstaru dao dva beata koja je icupao iz recycle bina. 64 je neka west coast gangsterska pesma i zvuci kao da je izvucena sa nekog albuma od pre deset godina.

Najbolja pesma je Nuthin za koju je zasluzan house producent Armand Van Helden. Pre svega zahvaljujuci zenskim back vokalima. On je zasluzan i za Luv Allah koja je najbolje uradjena ali zbog naslova se nece vise cuti iz mojih zvucnika. Mathematics je potpisao pristojne pesme We Got It i Duckie. Dosta dobra pesma je i Crazy najvise zahvaljujuci refrenu i beatu koji odradio Mix Jive Musick.

Meko i Christ su dvojica mcja sasvim prosecnih mogucnosti i nije mi jasno sta je RZA video u njima. Od dvanaest pesama na albumu samo su im dve bez gostiju. I pored toga cini se da nemaju inspiraciju i neke rime im stvarno zvuce smesno. Na albumu se nalaze i tri totalno nepotrebna skita.

Nikako mi nije jasan ovaj potez koji je RZA odigrao. Ovo nece pomoci ni njemu ni Wu Tang Clanu ni Northstaru. Bolje bi im bilo da ovo izdanje brzo padne u zaborav.

Text preuzet sa www.96.co.yu