Chingy

Zeleli vi to ili ne sigurno ste bili prinudjeni da cujete pesmu i vidite spot za Right Thurr, jer to je bio proslogodisnji klupski hit leta, a potpisao ga je Chingy clan St. Lunatics ekipe. Ova pesma se nasla na cetvrtom mestu Billboard Hot 100 liste i omogucila je mladom Chingyju da postane zvezda svetskih razmera. Njegov album Jackpot je izasao za Capitol i prodat je u platinastom tirazu.

Chingy je posao putem koji je Nelly utabao i kopira ga u svakom pogledu. Isti juznjacki naglasak, slican krestav glas, iste teme i uspeh nije mogao da ga mimoidje. Verovatno se zato Nelly i ne pojavljuje kao gost, jer tesko bi ih razlikovali. Od gostiju tu su Snoop Dogg i Ludacris u Holidae In koja je drugi singl sa albuma, ortak iz ekipe Murphy Lee u Sample Dat Ass, Tity-Boi i I-20 u Represent i Trina u remixu pesme Right Thurr.

Svih sedamnaest pesama je producirano od strane Trak Starz ekipe i sve koriste Right Thurr recept - bounce beatovi, zarazni refreni i Chingyjeve rime koje ne govore nista znacajno. Kao i vecina albuma koje imaju samo jednog producenta (tim) i ovaj je monoton. Bez obzira koliko su se trudili nisu uspeli da postignu raznolikost i dali su nam sat vremena "varijacije na temu" beatova.

Izgleda da Chingy nema sta da nam kaze i sve vreme vrti jednu istu pimp-cash pricu. Ma koliko se neko lozio na to previse je. Sve pesme se mogu podeliti u dve kategorije. Jedna je ona u kojoj su brze pesme tipa Rught Thurr dok su druge slicnije sporijoj Wurrs My Cash.

Bez obzira na sve ovo Chingy je prodao ogroman broj primeraka svog albuma. Pre svega zahvaljujuci agresivnoj propagandi i podrsci MTV i ostalih TV stanica koje su ga neprestano forsirale. Moj predlog je da nabavite neku Summer Hits 2003 kompilaciju jer se Chingy sigurno nalazi na njoj a na album slobodno zaboravite. Nije bitno koja pesma je na kompilaciji ionako su sve iste.

Text preuzet sa www.96.co.yu