Gangstar - The Ownerz

Kada su jedan mc iz Bostona i dj iz Texasa stupili na scenu pocetkom 90. jedna od najvecih hip hop legenda je rodjena. Nakon toliko godina, pet zajednickih albuma i gomile solo projekata, tesko je poverovati da ovaj duo moze da odrzi kvalitet na visokom nivou. Posle pet godina pauze Gangstarr nam poklanja 19 naslova na svom sestom albumu nazvanom The Ownerz.

Sa prvim singlom sa ovog albuma, Skillz, Guru i Premier su dokazali da su jos uvek jedni od najboljih u svom poslu. Guru sa svojim karakteristicnim flowom i Primo sa vrhunskim beatovima se odlicno uklapaju i od vecine pesme prave malo remek delo. Guru kao i uvek ima po neku rec mudrosti za nove ljude na sceni. Ovaj put je svoj savet dao zajedno sa Krumb Snatchom u pesmi Put Up Or Shut Up. Guru svoju filozofiju i iskustvo prenosi kroz upozoravajuce pesme Sabotage i Deadly Habits. Nice Girl, Wrong Place je slicna pesmi Ex Girl To The Next Girl u kojoj govori o devojkama i ima romanticno otpevani refren.

Na ovom albumu ima dosta gostiju i cini se da je saradnja sa Gangstarrom ucinila svoje i svi su se maksimalno potrudili. Jadakiss je dao sve od sebe u Rite Where U Stand koja je jedna od najboljih stvari na albumu. Fat Joe i MOP su zasluzni za najtvrdju Who Got Gunz koja ima odlican beat. In This Life je dobra pesma i pored toga sto Snoop Dogg ponavlja pricu koju je vec mnogo puta ponovio. Jedna od losijih pesama je Capture (Militia pt3), gde se kao gosti pojavljuju Big Shug i Fredie Foxx, jer je Primo odradio malo losiji beat nego inace.

Ono sto nedostaje ovom albumu su pesme kao sto su, You Know My Steez ili Full Clip, koje ulaze u usi posle prvog slusanja i odskacu od ostalih. Umesto toga imamo gomilu odlicnih pesama istog kvaliteta koje bi svakako trebalo preslusati. Gangstarr je jos uvek Gangstarr

Text preuzet sa www.96.co.yu