Kanye West

Kanye West je svoje ime stekao kao vrhunski producent koji je saradjivao sa ljudima kao sto su Jay Z, Talib Kweli i Alicia Keys. Naoruzan znanjem i iskustvom on je odlucio da se predstavi sopstvenim albumom. Tako je nastao College Dropout za koji se vec sada zna da ce biti jedan od deset najboljih ove godine. Album je trebalo da izadje 2003. godine ali su ga ljudi iz Roc-A-Fella par puta odlagali tako da je objavljen tek u martu 2004. Ovo je Kanye Westu dalo dovoljno vremena da popravlja i doradjuje pesme i napravi odlican album. Naravno veliku pomoc je imao od kolega iz Roc-A-Fella koji mu gostuju i par pesama.

Kanye se stvarno potrudio i uradio je odlicne beatove za svoje pesme. Tematski i stilski album je dosta saren, ali je sve to skladno uklopljeno u jednu celinu. Postoji par skitova koji govore o tome kako je Kanye napustio koledz i kako misli da je smesno placati za obrazovanje i diplome. Dosta neobicna hip hop tema.

Svoju duhovnu stranu otkriva u Jesus Walks, dok je Through The Wire najlicnija u kojoj prica svoju zivotnu pricu. Pesma ima veselu notu iako govori o teskim stvarima kroz koje je prosao i ostavlja stvarno jak utisak. Odlicno uradjen refren koji peva hor ima Family Business u kojoj odaje postovanje svojoj porodici. Ovo su inace pesme u kojima nema gostiju.

Najsvetlije tacke na albumu su Never Let Me Down u kojoj gostuju Jay Z i J-Ivy, kao i Two Words gde gostuju Mos Def, Freeway i The Harlem Boys Choir. Ludacris se pojavljuje u veseloj Breathe In Breathe Out u kojoj obojica pokazuju svoj smisao za humor. Treba pomenuti i Slow Jamz sa Twistom koja je vec sada veliki hit.

Ceo album je dobro osmisljen i odradjen tako da nema losih pesama, neke su bolje od drugih ali su sve jednostavno dobre.